Mitt framtida resmål

Jag älskar att resa och har alltid gjort det. Det är inte alltid som jag har haft möjlighet till det dock. Jag är ganska ung och under den korta tiden jag har varit i arbetslivet har det hänt mycket. Jag hade av uppenbara själ lite knapert med pengarna. Hade också lite problem med arbetstillståndet men fick bra tips att komma vidare. Inte någon fara, men att resa långa resor var inte aktuellt. Sedan var jag sjukskriven efter operation och var inte intresserad av att resa på grund av det. Men nu är jag på gång igen och är riktigt sugen på att sätta mig på ett flygplan. Jag har dock svårt att bestämma mig för resmål denna gång. Kanske eftersom jag inte rest på ett tag och har lite olika preferenser angående resmål. Det finns mycket man kan göra, och charmen beror på typ av resa.

 

Man kan resa till sol och bad och inget annat. Antingen åker man på charter och får allting serverat på ett silverfat, eller så bokar man allting själv. Jag har aldrig varit en person som gillat charterresor, men det är verkligen skillnad på charter och charter. Du kan hamna på ett ofantligt stort hotell med hundratals människor och en slabbig matsal. Men du kan också hamna på ett litet familjeägt hotell på en liten grekisk ö med en strand du delar med några andra, främst greker.

 

Men det är förmodligen inte en charterresa jag kommer att göra nu. Jag vill resa på egen hand, jag vill planera flygrutt och boende själv. Jag vill kunna bestämma mer själv, och jag vill inte bara ligga vid stranden eller vid poolen utan jag vill upptäcka saker på den plats dit jag åker. Det finns en stor charm i detta tycker jag. Vissa gillar ju inte att behöva ta ansvar för sin resa själv, utan det räcker med att man väljer bland flera olika paket. Det är naturligtvis helt OK, men enligt mig så missar man mycket av resandet om man bara reser på detta viset. Så det kommer jag att göra snart. Men undra vart det bär av?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *